Nagyné Kalauz Ágnes vagyok.

Ez az én sztorim:

Világéletemben szerettem új dolgokat megismerni és rengeteget tanultam. Folyamatosan képzem magam ma is, ez a hivatásom része. 

Dolgoztam, mint kórházi dietetikus, aztán 2000-től HACCP-tanácsadó mérnök.

A HACCP rendszerépítés nehéz volt az elején, mert nem igen volt előttünk magyarországi példa. Pont ezért volt izgalmas valami teljesen újba belekezdeni. A kollégáimmal lendületet vettünk és csapatban találtuk ki a dokumentáció szerkezetét és tartalmát. 

 

Hosszú évekig voltam ÁNTSZ-es és élelmiszerbiztonsági felügyelő. Számtalan helyen végeztem élelmiszerhigiéniai ellenőrzést és mintavételezést, különböző engedélyezési eljárásokat bonyolítottam. Unalmasan hangzik, de hidd el, nem volt az. Minden ügy egy kicsit más. Valójában sosem ügyeket láttam, hanem embereket megoldandó problémákkal. Egyszerűen jó érzéssel tölt el, ha segíthetek.

 

A hivatali évek alatt sokat tapasztalt “róka” lettem, de már nem éreztem jól magam. A szakigazgatási munka gyökeresen átalakult, változtak a hatáskörök, a szerepek, a struktúra… Úgy éreztem magam, mint egy nem passzoló puzzle darab.

Szóval, mielőtt még teljesen kiégtem volna, 2021-ben ért a felismerés, hogy marhára nem akarok még 20 évet eltölteni a magyar közigazgatásban. Vettem egy mély levegőt és felmondtam. Ez az év egy igazi fordulópont volt az életemben.

 

Szerettem volna valami újat, valami kihívást, érdekesebb feladatot csinálni. 

Voltak elképzeléseim, hogy másképp, kreatívabban töltsem az időmet. Bátran belevágtam hát a vállalkozói létbe. Nem ismeretlen a pálya, mert korábban is volt vállalkozásom, igaz, akkor még másodállásban.

 

Nos, azt kérdezed, mivel foglalkozom? 

Az a célom, kedves Olvasóm, hogy átadjam Neked az összegyűjtögetett kincsem, a tudásom. Mégpedig érthető formában és színesen. Tudom, hogy vendéglátásban vagy közétkeztetésben dolgozni, létezni mennyire akadályokkal teli.

Mégis, ha eltökélten, minden vágyad egy büfé vagy étterem nyitása és szakmai tanácsra van szükséged, keress fel! 

Segítek, hogy végre legyen egy könnyen kezelhető, ugyanakkor alapos HACCP dokumentációd. Együtt biztonságossá tesszük az ételkészítésedet, elemezzük a konyhai folyamatokat az áruátvételtől a kiszállításig.

Ha már van működő vendéglátóhelyed, akkor kérésedre elkészítem a rendszered felülvizsgálatát. Oktatást is tartok.

A szolgáltatásokat helyszínen, személyesen, vagy online végzem. Ez távolság és megbeszélés kérdése. 

 

Engedd meg, hogy gyakorlati tanácsaimmal támogassam a mindennapi munkádat!

Kérj időpontot ingyenes konzultációra: 

haccpkalauz@gmail.com

 

Heti aktuális élelmiszerbiztonsági infókért kövesd az oldalaim:

Facebook: HACCP-Kalauz

Instagram: HACCP-Kalauz